Met Juliette mee naar Zwitserland, Saas-Grund (Groepsreis)

Wintersfeer in het zwitserse Saas Grund

Ga deze winter met mij mee naar de Zwitserse Alpen en ontdek het mooie Saastal. Juliette geniet van het unieke uitzicht op de Alpenreuzen met de wit besneeuwde bergtoppen. Bezoek Zermatt en geniet van een fantastisch panorama met de wereldberoemde Matterhorn. Of wat dacht je van een bezoek aan Chamonix, de Mont Blanc en de mooie steden Bern en Colmar? Ga met mij mee en je ziet het allemaal. Profiteer nu van deze superaanbieding! Goed geregeld met Juliette!

                                                                                        


Voordelig en comfortabel wintersporten doet u tijdens deze 6-daagse busreis naar Saas Grund in Zwitserland. Onze bussen arriveren ’s ochtends op de bestemming, waarna onze reisleider op uw verzoek de skipassen e.d. kan regelen, waarna u direct kunt gaan genieten van de sneeuw. Zowel de bus, chauffeur als onze reisleider blijven gedurende uw gehele verblijf op de bestemming. Mocht u vragen hebben tijdens uw vakantie, dan kunt u altijd bij de chauffeur en reisleider terecht. Op de dag van vertrek gaat de bus aan het eind van de middag beginnen aan de terugreis. U heeft hierdoor nog de mogelijkheid om ook op de laatste dag heerlijk te genieten van de sneeuw en de pistes. Geniet van 4 volle skidagen in de Zwitserse Alpen!

Saas-Grund ligt in het Saasdal en maakt onderdeel uit van het skigebied Saas Grund & Saas-Almagell. Echter ook het fantastische skigebied van Saas Fee is eenvoudig te bereiken. Door de hoge ligging is het Saastal sneeuwzeker. Het wintersportseizoen loopt hier van midden december tot eind april. Mochten de sneeuwomstandigheden van nature een keer minder gunstig zijn, dan zijn er voldoende sneeuwkanonnen aanwezig om uitstekende condities te garanderen.
 
Het skigebied van Saas Grund en Saas-Almagell heeft zo’n 46 km pisten en 26 km loipen. De pistes liggen tussen 1500 en 3200 meter en worden ontsloten door 13 liften verspreid over 2 deelgebieden. De pistes zijn direct aangesloten op het dorp. In het centrum vindt u de kabelbaan naar Kreuzboden en Hohsaas. Rondom het station Kreuzboden vindt u diverse mooie blauwe en rode pistes. Hohsaas biedt meer mogelijkheden voor de geoefende wintersporter met een uitdagende rode piste. Van hieruit heeft u ook een geweldig uitzicht op de vierduizenders die het Saastal omringen.
 
Zowel Saas Grund als Saas-Almagell zijn geliefd bij wintersporters van alle leeftijden. De dorpen zijn rustig en heel kindvriendelijk. Saas Grund is echter tevens een ideale bestemming voor de geïnteresseerde tourskiër. Vanuit Saas Grund gaat er namelijk een gratis skibus naar Saas-Fee, ook wel “de parel van de Alpen” genoemd. Saas Fee is niet alleen een top-skigebied vanwege de fraaie pistes en grote mate van sneeuwzekerheid. Het is ook een gebied van superlatieven. Hier vindt u allereerst de hoogste metro van Europa, die u snel en comfortabel naar de gletsjer en het zomer-skigebied brengt op een hoogte van 3500 m. Tevens kunt u genieten van schitterende uitzichten vanuit het hoogste draairestaurant van Europa! En - last but not least - bevindt zich hier de grootste ijsgrot van Europa… Wilt u derhalve een keer een dagje niet skiën, dan kunt u zich dus ook prima vermaken!
 
In het skigebied van Saas Fee ligt ook de Saas-gletsjer, die zorgt voor 100% sneeuwzekerheid. Niet alleen voor de skiërs een groot voordeel, maar ook voor de echter snowboardliefhebbers. Het is niet voor niets, dat in Saas-Fee veel van de world leading snowboarders wonen en werken. Mede om deze reden vindt u er ook een groot funpark, een superpipe, veel off-piste hellingen en cross course pistes. Kortom: alle ingrediënten voor de fervente wintersporter!
Saas Grund De plaats Saas Grund is een relatief klein en langgerekt dorp, met sfeervolle chaletachtige bebouwing. Hier kunt u genieten van een gezellige wintersportsfeer. Voor veel Nederlanders is het een goedkoop alternatief voor een wintersportvakantie in Saas Fee. Saas Grund is namelijk even sneeuwzeker en de zonnige pistes zijn geschikt voor skiërs van elk niveau. En wanneer u naar Saas-Fee wilt, kunt u gebruik maken van de gratis skibus.
 
Naast skiën kunt u zich in Saas Grund vermaken op de ijsbaan of met rodelen. Tevens is er een openbare sauna, een fitnesscentrum, openbaar solarium en een zwembad. Aanrader is ook de fakkeltocht en folklorische avond die wekelijks georganiseerd wordt in het dorp. Na een dag op de lange latten is het ook prima toeven in één van de vele restaurants en gezellige bars en cafeetjes. En voor wie graag ’s avonds nog met de voeten van de vloer gaat, zijn er 2 discotheken.
In Saas Grund is 1 skischool met circa 50 leraren die zowel individuele als groepslessen geven, met name in het Engels.
 
Saas Grund & Saas Almagell
Hoogte: 1500-3200 m
Piste: ca 46 km (10 km blauw, 34 km rood, 2 km zwart)
Skiliften: 9 sleepliften, 2 stoeltjeslift, 2 gondels
Snowboarden: 1 halfpipe, 1 funpark
Langlaufen: ca 26 km langlaufloipen
Saas Fee:
Hoogte: 1800-3600 m
Piste: ca 100 km (30 km blauw, 45 km rood, 25 km zwart)
Skiliften: 21 totaal (12 sleepliften, 2 stoeltjeslift, 6 gondels, 1 skitrein)
Snowboarden: 1 snowpark, 1 halfpipe, 1 boardercross piste
 

                                                     

Tijdens deze reis verblijft u in Hotel Bergheimat und Moonlight.
De accommodatie beschikt voor ons over 12 slaapkamers voor 2 personen. De reisleider(s) slapen op een kamer voor hem/haar alleen. De gasten van Juliette komen (zonder anders aangegeven) op een gedeelde kamer met iemand van hetzelfde geslacht en zo veel mogelijk zelfde leeftijd. Elke slaapkamer heeft een eigen badkamer en uitstraling.
Kijk ook even bij accommodatie en lees wat het hotel nog allemaal meer te bieden heeft!

Verzorging tijdens deze Juliette-Sneeuwvakantiesreis
Tijdens de reis is het ontbijt en het diner bij de reissom inbegrepen. De keuken brigade van het hotel zorgt ’s ochtends voor een goed gevulde ontbijttafel, voor het diner komen we weer terug in het hotel. We kunnen onderling de mogelijkheid bespreken om ook eens buiten de deur te gaan eten, dit dan voor eigen rekening en zonder restitutie.
Het halfpension start op zaterdagavond en het laatste ontbijt is op de zaterdag van vertrek.
 
Ligging
De gebouwen van hotel Bergheimat en Moonlight liggen 20 meter van elkaar vandaan, in het centrum van de Zwitserse regio Saas Grund.
Faciliteiten
Restaurant
Receptie
Zwembad
Sauna (excl.)
Solarium (excl.)

Kamers
De keurig ingerichte kamers met o.a. tv beschikken over een eigen bad en/of douche en toilet.
 
Verzorging
U verblijft in hotel Bergheimat und Moonlight op basis van halfpension.

De accommodatie beschikt voor ons over 12 slaapkamers voor 2 personen. De reisleider(s) slapen op een kamer voor hem/haar alleen. De gasten van Juliette komen (zonder anders aangegeven) op een gedeelde kamer met iemand van hetzelfde geslacht en zo veel mogelijk zelfde leeftijd. Elke slaapkamer heeft een eigen badkamer en uitstraling.
Kijk ook even bij accommodatie en lees wat het hotel nog allemaal meer te bieden heeft!
Verzorging tijdens deze Juliette-Sneeuwvakantiesreis


Tijdens de reis is het ontbijt en het diner bij de reissom inbegrepen. De keuken brigade van het hotel zorgt ’s ochtends voor een goed gevulde ontbijttafel, voor het diner komen we weer terug in het hotel. We kunnen onderling de mogelijkheid bespreken om ook eens buiten de deur te gaan eten, dit dan voor eigen rekening en zonder restitutie.
Het halfpension start op zaterdagavond en het laatste ontbijt is op de zaterdag van vertrek.

Dag/reis programma
 
Dag 1: Heenreis
Via diverse opstapplaatsen rijden we aan het begin van de avond vanuit Arnhem naar Zwitserland voor uw wintersportvakantie in het Saasdal. Onderweg zal diverse malen gestopt worden om even de benen te strekken.
 
Dag 2: Aankomst Saas Grund
Na een nacht in de bus komt u vanochtend aan in Saas Grund. U wordt naar het hotel gebracht, waarna u de rest van de dag de tijd heeft om heerlijk te gaan skiën, langlaufen of wandelen. De bus en reisleiding blijft de hele vakantie op de bestemming. Indien u het handig vindt, kunt u de reisleiding vragen om u te assisteren bij het regelen van de skipassen, materiaalhuur, etc.
 
Dag 3 t/m 4: Saas Grund en Saas Fee
Deze dagen kunt u optimaal genieten van de wintersport in de verschillende plaatsen van het Saasdal. Ontdek de pistes van Saas Grund en Saas Almagell en ga met de skibus naar het fantastische skigebied van het mondaine Saas Fee.
 
Dag 5: Terugreis
Na het ontbijt checkt u uit bij het hotel. Vervolgens kunt u nog de hele dag genieten van de vele wintersportmogelijkheden. Aan het eind van de middag vertrekt de bus voor de reis terug naar Nederland.
 
Dag 6: Thuiskomst
Na terugkomst in de vroege ochtend wordt u door onze bus weer netjes afgezet op uw opstapplaats. U kunt dan terugkijken op een heerlijke wintersportvakantie in Zwitserland!
 
 

 

Touringcar
Extra informatie over je busreis in onze luxe touring-car.
Het vervoer naar al onze winterbestemmingen wordt uitgevoerd door busmaatschappij Peter Langhout. De touringcars zijn duidelijk herkenbaar aan de stickers die op de zijkanten van de bus zitten. Alle buspendels worden met luxe touringcars en comfortabele stoelen uitgevoerd. Luxe-vervoer wil zeggen dat je extra beenruimte hebt en de rugleuning verder naar achteren kan. Hierdoor heb je meer ruimte dan normaal in een touringcar. Al zal je dit allemaal niet echt nodig hebben, we maken er een gezellige reis van!


Eten en drinken tijdens de reis.
De meeste touringcars zijn voorzien van een mini-bar. De bar voorziet in koffie, thee, soep, en gekoelde frisdranken. Neem voldoende kleingeld mee want je kunt in de touringcar alleen met contact geld afrekenen. Uiteraard biede wij je wel wat aan, maar wil je extra zal je dit zelf moeten regelen.Er wordt geen eten verkocht, dit kun je uiteraard zelf meenemen. Bij nachtpendels is de bar gesloten tussen 24.00 uur tot 06.00 uur.


Vermaak tijdens de busreis.
Tijdens de reis wordt er rustige achtergrondmuziek gedraaid. De muziek zal tot uiterlijk 0.00 uur worden gedraaid. Voor de heen en de terugreis zal de touringcarmaatschappij zorgen voor een passende film, na 24.00 zal er geen nieuwe film meer worden gedraaid. Om de reis voor iedereen aangenaam te houden zijn portable radio’s  of MP3 spelers met boxen niet toegestaan. Uiteraard met oortelefoon is het geen probleem, zolang andere passagiers er geen hinder van ondervinden.


Stops onderweg.
Afhankelijk van de reisduur en de drukte onderweg wordt er regelmatig gestopt. Je hebt dan even de tijd om de benen te strekken, een sigaretje te roken of voor een toiletbezoek.  Voor een eet-stop wordt er langer stilgestaan. De chauffeur zoekt een geschikte eet-locatie langs de snelweg. In de meeste gevallen zijn dit zelfbediening restaurants. De tijdsduur van de stops onderweg worden vooraf door de chauffeur gecommuniceerd. Zorg dat je op tijd weer terug bent bij de touringcar. Let op het busnummer. De touringcar wacht namelijk niet. Eventuele extra kosten die hieruit voortvloeien zijn voor eigen rekening.


Inclusief
Vervoer per luxe Comfort Class bus met airco en toilet
Begeleiding chauffeur/reisleider
Comfortabele overnachtingen op de heen- en terugreis op basis van halfpension
Verblijf in hotel Bergheimat und Moonlight op basis van halfpension
Kamer met douche en toilet
Koffie met gebak op de heenreis
Alle genoemde excursies

Exclusief
Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Lunches


Optioneel
Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.


Op- en afstapplaatsen
Op- en afstapplaatsen in periode 17-01-2020 tm 13-03-2020
Amsterdam / Duivendrecht NS, grote parkeerterrein
Den Bosch, Stadion De Vliert, Victorialaan 21
Den Haag /touringcarhalte Prinsessegracht thv nr4
Nuland / Van der Valk hotel, Hoofdingang
Utrecht / P&R Westraven, Griffioenlaan 1 bis

Bestemming Saas Grund
In de winter kan er in Saas Grund volop genoten worden van wintersportactiviteiten. En ’s zomers kunt u in Saas Grund – en het nabijgelegen Saas Fee - prachtig wandelen en genieten van fantastische uitzichten op de hoge bergen. Ook kunt u desgewenst met de liften vanuit Saas Fee omhoog richting de gletsjer om aldaar te genieten van het fantastische berglandschap. Op de top van de gletsjer kunt u ook een bezoek brengen aan de gletsjergrot, het ijspaviljoen Allalin.
 
Saas Grund in de zomer
In vergelijking met de winter is het in de zomer zeer rustig in Saas Grund en Saas Fee. U kunt dan ook in alle rust genieten van de prachtige natuur. Als u geluk heeft kunt u zelfs steenbokken zien! Geniet van de besneeuwde toppen van de majestueuze bergen en ontdek zelf waarom Saas Fee “de parel van de Alpen” genoemd wordt. Wist u overigens dat u hier ook in de zomer kunt skiën? Bij de Mittelallalin is een speciaal zomerskigebied. Diverse nationale skiteams (ook uit Nederland) trainen hier in de zomer. Wellicht dat u ook voor een ochtendje de lange latten nog wilt onderbinden…?
 
Saas Grund en omgeving is ideaal voor jong en oud. De regio is zeker ook goed ingesteld op gezinnen met kinderen. En natuurlijk zijn ook alle sportieve vakantiegangers hier meer dan welkom. Naast wandelen zijn onder meer mountainbiken, tennissen, (mini)golfen, rodelen en bergbeklimmen populair. Voor wie de uitdaging aandurft is er in Saas Fee een grote rodelbobbaan. Of voelt u meer voor een bezoek aan het klim-avonturenpark. Dit park ligt achter en naast de rodelbaan.
 
Een andere uitdaging is de "Gorge Alpin"; een soort “ravijnbelevenis” van Saas Fee naar Saas Grund. De oudere jeugd kan daarnaast gebruik maken van de “Trotti”. Dit is een soort verbeterde step met dikke banden en met een goed remsysteem. Men gaat met de Trotti in de kabelbaan omhoog om vervolgens over de brede bergwegen - op de Trotti - weer omlaag te suizen.
Voor de jongere vakantiegangers en gezinnen die het liever iets kalmer aan willen doen is een bezoek aan het kinderparadijs Hohsi-Land op de Kreuzboden aan te raden. Het heeft veel te bieden, met name voor kleintjes. Er is een leuke speelplaats, kinderboerderij, waterpark en een themapad. Informeer ook naar begeleide avonturendagen voor kinderen met als thema’s o.a. vissen, proefklimmen en nog veel meer. Of duik met de kinderen in de sprookjeswereld van Saas Fee en breng een bezoek aan het rijk van de “Gogwärgi” (dwergen). En op het nieuwe zonpad ervaart u allerlei wetenswaardige zaken die te maken hebben met de zon.
In het Saastal is natuurlijk ook met de nieuwe rage NordicWalking rekening gehouden. Er is een speciaal parcours uitgezet, naast de overige 350 km aan wandelpaden die er in het dal te vinden zijn.
 
Tot slot kunt u vanuit Saas Grund natuurlijk ook diverse leuke dagtochten maken. Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan Brig, de internationale stad Lausanne, Locarno of het Italiaanse Ascona. Of ga richting Zermatt, waar u het laatste deel met de trein dient af te leggen, en bewonder de prachtige Matterhorn. Het zijn slechts enkele van de vele mogelijkheden voor een geslaagde vakantie in het Saastal!
 
Saas Grund in de winter
Saas-Grund maakt samen met Saas-Almagell deel uit van het Saastal. Het skigebied van Saas Grund & Saas Almagell telt zo’n 46 km pisten en 26 km loipen. De pistes liggen tussen 1500 en 3200 meter en worden ontsloten door 13 liften verspreid over 2 deelgebieden. De pistes zijn direct aangesloten op het dorp. In het centrum vindt u de kabelbaan naar Kreuzboden en Hohsaas. Rondom het station Kreuzboden vindt u diverse mooie blauwe en rode pistes. Hohsaas biedt meer mogelijkheden voor de geoefende wintersporter met een uitdagende rode piste. Van hieruit heeft u ook een geweldig uitzicht op de vierduizenders die het Saastal omringen.
Door de hoge ligging is het Saastal sneeuwzeker. Het wintersportseizoen loopt hier van midden december tot eind april. Mochten de sneeuwomstandigheden van nature een keer minder gunstig zijn, dan zijn er voldoende sneeuwkanonnen aanwezig om uitstekende condities te garanderen.
 
Zowel Saas Grund als Saas-Almagell zijn geliefd bij wintersporters van alle leeftijden. De dorpen zijn rustig en heel kindvriendelijk. Saas Grund is echter tevens een ideale bestemming voor de geïnteresseerde tourskiër. Vanuit Saas Grund gaat er namelijk een gratis skibus naar Saas-Fee, ook wel “de parel van de Alpen” genoemd. Saas Fee is niet alleen een top-skigebied vanwege de fraaie pistes en grote mate van sneeuwzekerheid. Het is ook een gebied van superlatieven. Hier vindt u allereerst de hoogste metro van Europa, die u snel en comfortabel naar de gletsjer en het zomer-skigebied brengt op een hoogte van 3500 m. Tevens kunt u genieten van schitterende uitzichten vanuit het hoogste draairestaurant van Europa! En - last but not least - bevindt zich hier de grootste ijsgrot van Europa… Wilt u derhalve een keer een dagje niet skiën, dan kunt u zich dus ook prima vermaken!
 
In het skigebied van Saas Fee ligt ook de Saas-gletsjer, die zorgt voor 100% sneeuwzekerheid. Niet alleen voor de skiërs een groot voordeel, maar ook voor de echter snowboardliefhebbers. Het is niet voor niets, dat in Saas-Fee veel van de world leading snowboarders wonen en werken. Mede om deze reden vindt u er ook een groot funpark, een superpipe, veel off-piste hellingen en cross course pistes. Kortom: alle ingrediënten voor de fervente wintersporter!
 
Saas Grund & Saas Almagell
Hoogte: 1500-3200 m
Piste: ca 46 km (10 km blauw, 34 km rood, 2 km zwart)
Skiliften: 9 sleepliften, 2stoeltjeslift, 2 gondels
Snowboarden: 1 halfpipe, 1 funpark
Langlaufen: ca 26 km langlaufloipen
Saas Fee
Hoogte: 1800-3600 m
Piste: ca 100 km (30 km blauw, 45 km rood, 25 km zwart)
Skiliften: 21 totaal (12 sleepliften, 2 stoeltjeslift, 6 gondels, 1 skitrein)
Snowboarden: 1 snowpark, 1 halfpipe, 1 boardercross piste
Langlaufen: ca 26 km langlaufloipen
 

Wat is inbegrepen en wat niet?

Inclusief
Vervoer per luxe Royal Class bus, die de gehele reis bij u blijft, voorzien van video, airco en toilet
Reisleiding in de bus
Begeleiding door uw chauffeur en reisleiding op de bestemming
Verblijf hotel Olympia op basis van halfpension
Kamer met douche en toilet
Toeristenbelasting
Duitse Autobahn belasting
Gratis vervoer eigen skimateriaal


Exclusief
Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Skipas


Optioneel
Annuleringsverzekering en/of reisverzekering
Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.
 

Ook graag even aandacht voor het volgende:

Bijzonderheden
Voor deze reis zijn de volgende opstapplaatsen beschikbaar: Groningen, Zwolle, Arnhem, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. De bussen vanuit het noorden en vanuit het westen van het land komen in Arnhem samen. Daar stapt u in de bus die u naar de bestemming zal brengen.


Tijidens het boeken van de reis heeft u de mogelijkheid om een skipas en ski/snowboard materialen bij te boeken.
Voor de complete informatie over alle beschikbare skipassen en bijbehorende prijzen voor het skigebied van Dolomiti Superski verwijzen wij u graag naar de website van het skigebied. Daar vindt u de juiste informatie over alle prijzen, periodes van voor- en hoogseizoen, eventuele kinderkortingen, etc.


Houdt u er rekening mee dat u voor een vakantie naar de sneeuw een verzekering inclusief wintersportdekking dient af te sluiten, ook wanneer u niet gaat skiën, snowboarden of langlaufen.
Minimum aantal deelnemers: 25


Kies de periode die u wilt boeken

Datum:
28-02-2020 t/m 05-03-2020
Prijs:
Vanaf € 399,00 inclusief busreis, half pension
Nog 25 plaatsen beschikbaar, Zeer geschikt voor ervaren skiers!